MINDIG EGY PROTEINNEL ELŐBBRE...

4. Szakasz

4. SZAKASZ
kiegyensúlyozott étrend az új étkezési szokások alapján, tehát 1 db proteinétel és 3 igazi étel
+ minden zöldségfajta + minimálisan 1 db gyümölcs naponta.

Javallat: A PROTISSIMO® program befejező szakasza, melyet hosszasan be kell tartani és bevezetni étkezési szokásainkba:

  • Ez a szakasz lehetővé teszi Önnek, hogy tartósan megtartsa az elért, megfelelő testsúlyt.
  • Majdnem biztosan visszahízza a már lefogyott kilókat, ha lényegesen nem változtatja meg étkezési szokásait.
  • A 4. szakasz már nem diéta, és ezért ebben nem arról van szó, hogy keveset együnk, hanem főként hogy egészségesen étkezzünk.
  • Nem csak az Ön alakjának használ, de az egészségének is.
  • Hasznos lehet a szakértőnkkel való rendszeres kapcsolattartás, aki sokat tud Önnek segíteni abban, hogy megtartsa elért testsúlyát.

A PROTISSIMO® PROTEINDIÉTA 4. SZAKASZA EGY TIPIKUS NAPJÁNAK PÉLDÁJA

  • reggeli
    nem édesített ital (víz, gyengébb feketetea, gyengébb kávé vagy kávépótló), édesítéshez használható stévia vagy cukorbetegeknek való édesítőszerek
    + 1 db PROTISSIMO® proteinétel
  • tízórai
    1 db gyümölcs VAGY 1 zsírszegény joghurt
  • ebéd
    1 „igazi“ diétás étel korlátozás nélkül, viszont gyerekporciót
    + zöldség korlátozás nélkül, vagy körítés gyerekporcióban
  • uzsonna 16:00-kor
    nagy pohár ásványvíz vagy gyengébb tea
    1 PROTISSIMO® proteinszelet vagy 1 db gyümölcs
    1 „igazi“ diétás étel kisadagban
    + zöldség korlátozás nélkül, vagy körítés kisadagban

A KARCSÚ ALAK LEGNAGYOBB ELLENSÉGEI

  • Rendszertelen étkezés.
  • Cukrok és zsíros ételek.
  • Túl nagy adagok (felnőtt embernek kisebb adag is elég, mint a serdülőkorban lévőknek!)
  • Mozgáshiány.
  • A klasszikus élvezeti cikkek túlzott fogyasztása - koffeinizmus, alkoholizmus, nikotinizmus.

A PROTISSIMO® TÍZPARANCSOLATA

  1. Úgy étkezünk, mint ha cukorbetegek lennénk - napi 3 - 4 x együnk (kis adagokban - fehérjedús ételek - zsír- és szénhidrát-szegény ételek).
  2. Leszokunk arról, hogy „csipegessünk”, nassoljunk.
  3. Nem kivételezünk semmilyen étellel, hanem betartjuk a fogyasztható ételek listáját és mennyiségét.
  4. Minden friss gyümölcsfajtát a főétkezések között fogyasztunk (tehát tízóraira vagy uzsonnára).
  5. Kihagyjuk az ételek nem megfelelő hőkezelését (sütést, rántást, grillezést), és előnyben részesítjük a párolást, gőzön való főzést, vagy a marinírozást.
  6. Lassan eszünk, és az ételt megrágjuk.
  7. Naponta 2x eszünk fehérjedús ételt, mindezt a legnagyobb változatossággal.
    • Húst csak hetente 2 - 3 x fogyasztunk. Életünkből ki kell vonni a füstöltárukat. A csirkét bőr nélkül fogyasszuk.
    • A hal húsa a legfehérjedúsabb. Ezért halat hetente 2 - 3 x kellene ennünk, alacsony hőfokon megfőzve (gőzben, papilotban, vagy vízben párolva). Előnybe helyezzük a sovány halfajtákat.
    • A BIO minőségű tojást hetente 2-3x ehetjük (vagyis 6-8 db tojást hetente, amennyiben nincs koleszterin problémánk).
  8. Friss és nyers zöldségből annyit ehetünk, amennyit csak akarunk.
  9. Keményítőtartalmú (rizs, hüvelyesek, burgonya) ételeket normális mennyiségben fogyasszuk. A kenyeret szintén korlátozzuk, és csak akkor fogyasszuk, ha az ételünk nem tartalmaz egyéb keményítőt.
  10. Kerülni kell a desszerteket és további édességeket, melyeknek nincs semmilyen tápértékük, és biztosan visszaszednénk vele a leadott kilókat.

LEGGYAKORIBB HIBÁK A NEGYEDIK SZAKASZBAN

  • Visszatérés a régi étkezési szokásokhoz mondván: „mindenki azt eszi, és semmi bajuk”.
  • Arra gondolunk, hogy az új testsúlyunk magától megmarad (továbbra is rendszeres testmozgást kell végezni legalább hetente 2x, folyamatosan ellenőrizni kell magunkat az étkezések  során, és nem engedhetünk a "csábításoknak").
  • Nem vagyunk képesek véglegesen megszabadulni néhány káros élelmiszertől, vagy legalább korlátozni azok fogyasztását (füstöltáru, telitett zsírok, szószok, édességek, sültburgonya, gyorséttermi ételek, hamburgerek, alkohol,...).
  • Nem vagyunk képesek mindörökre búcsút mondani az ételek néhány elkészített típusától (kirántás, grillezés, sütés).